Az ösztöndíj-lehetőségekről tájékoztatták a mérnökhallgatókat

A Kaposvár Számít Rád ösztöndíjprogram részleteiről tájékoztatták a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának elsőéves mérnökhallgatóit. Mint arról korábban hírt adtunk, Kaposvár városa kiemelt ösztöndíjjal és egy laptoppal is támogatja a műszaki tudományterületen tanuló fiatalokat.

Mint ismert, a MATE Kaposvári Campusán idén szeptembertől elindult a gépész- és  villamosmérnök alapszak. A fiatalok kiemelt városi ösztöndíjban, havi 75 ezer forint támogatásban részesülnek, ha vállalják az ösztöndíjprogramban való részvételt.
A megfelelő tanulmányi átlag mellett csupán annyi megkötés van, hogy a támogatott időszakkal megegyező időt kell majd kaposvári munkáltatónál eltölteni a diploma megszerzését követően – többek között erről is tájékoztatták az érintett hallgatókat.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a Kaposvári Campuson köszönthetjük a gépész- és villamosmérnök hallgatókat, régi vágyunk vált ezzel valóra. Számunkra rendkívül fontos, hogy a piac igényeit felmérve olyan képzéseket kínáljunk, amelyekre igény van a térségben”

– emelte ki az esemény kapcsán Vörös Péter, a Kaposvári Campus főigazgatója.