Segítő szolgáltatások

Különösen nehéz helyzet ez, a most felsőoktatásban tanulók számára, főleg azon diákjaink számára, akik nem fordulnak tanácsadóhoz problémáik esetén.

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület támogatásával azonban a COVID-19 járvánnyal összefüggésben elkészült egy új önsegítő kiadványsorozat 17 rövid kiadványa, pszichológiai, tanulási és karrierépítési témákban. 

Az alábbi linken nagyon sok segítséget kaphatnak  felmerülő problémáikra. 

http://www.feta.hu/kiadvanyok/megjelent-a-feta-fuzetek-sorozatunk

Néhány téma:

  • Tartsd kézben a napod
  • Kiberkapcsolati kalauz
  • Távol fizikailag, közel érzelmileg
  • Tanulás a járvány idején
  • Karantén életmód
  • 5 érv, hogy miért hasznos tanácsadásra járni
  • Az együttérzés fontossága érzelmi életünkben
  • Veszteségeink hatása a mindennapokra
  • Beszéljünk az érzelmi bántalmazásról

Az EFOP-3.4.3-16-2016-00013 sz. pályázat támogatásával létrejött egy ESÉLY NET elnevezésű online információs fórum, amely minden hallgató, de különösen a speciális szükségletű, illetve sajátos nevelési igényű hallgatók számára jó lehetőség.

A támogató szolgáltatás segítséget nyújt a hallgatók tanulmányi előmeneteléhez szükséges, nélkülözhetetlen információk megfelelő időben és módon történő megszerzésében. 

A hallgatók azonnali és szakszerű választ kaphatnak a  felmerülő kérdéseikre jogaikról, kötelezettségeikről, hallgatói követelményrendszerről, tanulmányaikat érintő határidőkről, továbbá segítséget kapnak képzésük elakadásának kezelésében. 

Dr. Boda Róbert jogász válaszol kérdéseikre, melyeket az alábbi e-mail címre küldhetnek:

esely.net [kukac] uni-mate.hu.hu

bodar [kukac] enternet.hu


A MATE Kaposvári Campus kiemelt figyelmet fordít minden speciális szükségletű, bármilyen fogyatékkal élő hallgatójára, ebben a nehéz, különleges helyzetben is.

Az eddigi szolgáltatásain túl, amik nagyrészt az egyetemi fizikai léthez kötődtek, most más segítségnyújtási formákat kínál, amelyekben az egyetem fogyatékosügyi koordinátora áll továbbra is a  rendelkezésükre, különös tekintettel az új tanulási módszerekre, bármilyen kialakuló nehézségre, de minden más egyéb területen is fordulhatnak hozzá.

Gelencsérné Dr. Bakó Márta egyetemi docens asszony elérhetősége:
gelencserne.marta [kukac] uni-mate.hu

Fábián Sándor, a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ fogyatékosságügyi tanácsadója, aki egyben intézményünk gyógypedagógia (pszichopedagógia szakirány) szakos hallgatója, felajánlotta segítségét naprakész, elérhető információk átadásában a speciális problémákat illetően.
Bármilyen, ezzel a területtel kapcsolatos szolgáltatása díjmentes, az igénybe vevő hallgatók számára.

Fábián Sándor elérhetőségei:
fabian.sandor [kukac] fszk.hu
+36 20 381 4013

Kérem, hogy éljenek a lehetőséggel, hogy minden probléma megoldást találjon!


Kedves Hallgatók!

A Kaposvári Egyházmegye Egyetemi Lelkészségének két fiatal lelkésze, Kisiván Csaba (katolikus pap) és Koszoru Péter (katolikus pap) készségesen állnak rendelkezésére mindazon hallgatóknak, akik ebben a nehéz helyzetben lelkibeszélgetést vagy segítőbeszélgetést szeretnének folytatni katolikus pappal, vagy iránymutatást tanácsot szeretnének kérni hitéleti kérdéskörben.
Kapcsolatfelvétel: ifjusagpasztoracio [kukac] gmail.com 

Tisztelettel,
Kisiván Csaba és Koszoru Péter