Milliárdok segítik a somogyi agráriumot

Somogyban 11 milliárd forintból újulnak meg az állattartó telephelyek. Az erről szóló támogatói okiratokat Nagy István agrárminiszter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvvány Kuratóriumának tagja adta át a MATE Kaposvári Campusán.

A július 15-i eseményen Vörös Péter, a Kaposvári Campus főigazgatója fogadta Nagy István agrárminisztert. A tárcavezető a Kaposvári Campuson adta az állattartó telephelyek korszerűsítéséről szóló okiratokat.  Somogyban 27 gazdálkodó 11 milliárd forintot nyert.
Az eseményen Kaposvár nevében Borhi Zsombor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében hangsúlyozta: a magyar kormány stratégiai partnerként és szövetségesként tekint az agrárvállalkozókra.
Nagy István agrárminiszter megköszönte a magyar gazdák munkáját, akik – mint kiemelte – a járványhelyzetben is kiválóan helyt álltak.  Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatról szólva elmondta: eredetileg 50 milliárd forintos kerettel hirdették meg, a megnövekedett igények miatt azonban ezt az összeget 260 milliárd forintra emelték.

„Célunk a magyar agrárium versenyképességének további növelése, az ágazat fejlesztésére elköltött minden egyes forint azt a célt szolgálja, hogy 2030-ra utolérjük uniós versenytársaink”

- fogalmazott a tárcavezető.

Az ünnepségen részt vett Horn Péter akadémikus, Witzmann Mihály, Gelencsér Attila, Móring József Attila és Szászfalvi László somogyi országgyűlési képviselő, Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke.