Ösztöndíj jár a kaposvári műszaki képzéseket választó fiataloknak

Kiemelt városi ösztöndíjat kapnak azok a fiatalok, akik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának műszaki képzéseit választják. Mint ismert, idén szeptembertől elindul a gépész-, illetve villamosmérnök alapszak. A fiatalok havi 75 ezer forint támogatásban részesülnek. 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere hétfő délután a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium érettségi oklevélátadóján jelentette be: kiemelt támogatásban részesülnek azok, akik a MATE Kaposvári Campusának műszaki képzéseit választják.

"Adott a lehetőség, hogy ezt a várost gyarapítani és gazdagítani tudják. Remélem, hogy mindenki itt találja meg később a feleségét vagy a férjét, ez akkor jobban összehozza az embereket, itt telepszik le és minket gazdagít majd gyermekeivel. Ennél szebb dolgot az ember el sem tudna képzelni."

Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója üdvözölte a bejelentést. Ennek kapcsán hangsúlyozta: a Kaposvári Campus a régió meghatározó tudásközpontja, amely szoros kapcsolatot ápol a gazdasági szereplőkkel, a megye, valamint a város vezetésével.

"Fontos, hogy a piac igényeit felmérve olyan képzéseket kínáljunk, amelyekre igény van a térségben. Összhangban Kaposvár újraiparosítási törekvéseivel, elindul saját egyetemi képzésünk a gépészmérnök, valamint az Óbudai Egyetemmel közös képzésünk, a villamos-üzemmérnök alapszak. Bízunk benne, hogy minél több fiatal választja majd ezt az új lehetőséget!"

A műszaki képzésben részt vevő hallgatók a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjprogram keretében havi 75 ezer forintos támogatást kapnak. 

 

Az ösztöndíjprogramról bővebb információk Kaposvár város honlapján találhatók.